Tuesday, October 16, 2012

Hammastesõbralikud maiustused. / Tooth friendly candy.

Seekord lisan blogisse ka midagi muud kui ainult õmblemist. Seekord tuleb juttu minu teisest kirest.

Esimest korda elus proovisin teha ise sokolaadi. Eesmärgiks oli teha suhkruvabasid maiustusi. Algas otsing netist, mis selleks vaja läheb. Esimese sokolaadi tegemiseks otsustasin osta esialgu põhikomponendid: kakovõi, kakaopulber, külmpressitud kookosõli, suhkruasendajaks lucuma-jahu ning lisandina sarapuupähkleid ja kuivatatud mustikaid.


Suhkruasendajana võib kasutatda ka mitmeid teisi magustajaid: puuviljasuhkur, viinamarjasuhkur, mesi.
Lucuma-jahu on magus, aga paljalt maitstes on sellel juures kõrvalmaik, mida aga sokolaadi sees eriti tunda ei ole. Järgmisel korral olen ostsustanud kasutada magusainena puuviljasuhkurt.

Kõikide nende toorainete kohta saab pikemalt lugeda eevarelli kodulehelt.

Retsept sokolaadikommide valmistamiseks on järgnev:

200g kakovõid
1 spl külmpressitud kookosõli
1 dl kakaopulbrit
1 dl lucuma-jahu

Kakovõi ja kookosõili sulatada veevannis ning siis lisada muud ained. Ja ongi käes aeg sokolaad vormi valada.

Kuna minul ekstra just sokolaadi tekemiseks mõeldud vormi ei olnud siis kasutasin selleks jääkuubikute vormi. Lisasin sarapuupähklid ja mustikad otse vormi ja siis kallasin sokolaadi peale. Lisandid võib segada ka otse sokolaadi sisse.

Kannatlikumad võivad panna vormi jahtuma tavalisse külmikusse, vähem kannatlikud aga sügavkülma.


Minu pojale maitsesid eriti mustikaga kommid.

No comments:

Post a Comment